Varicella's Birma

En liten uppfödning i hemmamiljö

Vanillas kattungar

har nu fått namn

2 januari, 2020, torsdag

Vanillas kattungar blir 3 veckor i morgon och först nu har jag bestämt vad de ska heta i sina stamtavlor. Killen kommer att heta Egde och tjejernas namn blir Elisa, Ehrlichia och Euphorbia.
Edge oc Euphorbia är virusnamn medan Ehrlichia är ett bakterienamn.
Elisa är en förkortning på "Enzyme-Linked Immunosorbent Assay" som är en diagnostikverktyg för att kvantifiera och detektera antikroppar eller ett antigen. Det kommer från mitt tidigare ykesliv som BMA på virologiska avdelningen på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).
För dig som går i birmatankar och är nyfiken på någon av dessa små underbara liv - är du välkommen att skicka ett mail till info@varicellas.se.

av Annette

Kommentera gärna

* = obligatoriska fält


Helig Birma kompis sökes

Vår hona Pärlan har nu även fått lämna oss pga njurproblem liksom sin bror för 4 år sedan, vår 4 år Frans söker därför ny kompis...vår dotter är legvet DV Flyinge men kan inte mera göra...

Intresseanmälan 1 alt 2 katter

Hej! Jag är 55 i år och bor själv i etagelgh 3 rum o kök i liten brf i Näsbypark, Täby. Jobbar fn. 3 alt 4 vardagar per vecka hemifrån och hoppas det kommer att fortsätta framöver. Har inte katt sedan tidigare, har passat Maja, en liten birmafröken som vanligtvis bor hos en väninna och hennes familj. Därför har jag fallit för rasen! Hoppas att få dela med kisse eller kissar som gillar att ligga i soffan och klappas. Har haft hund i familjen. Emotser er återkoppling! Många hälsningar Christina