Varicella's Birma

En liten uppfödning i hemmamiljö

Det blir inte alltid

som man har tänkt sig

7 augusti, 2016, söndag

Ja, så kan man nog kortfattat säga det.
Min dröm om en alldeles egen fin cremehona gick upp i rök. Sassa och Vanilla ville inte riktigt acceptera Zunrize, hur mycket vi än försökte. Vi ordnade med Feliway-adaptar, byggde en nätdörr och rustade oss med en stor portion tålamod med slussningar. Dock tog vår hane Aramis tog emot fina Zunrize utan problem och det gjorde även vår hund Maja. Maja och Zunrize fann varandra nästan direkt. De lekte, delade vår säng och om Zunrize fick bestämma så delade de även samma matskål ihop.
Fräs och lite spott kan man acceptera men när de går handgripligen till på en oskyldig kattunge blir det inte så roligt. Därför var det bara att inse med stor smärta i hjärteroten att Zunrize inte kunde vara kvar hos oss, hur mycket vi än ville.
Till saken hör att Sassa har kattungar och de var 9 veckor när vi fick Zunrize. Det kan vara en av de bidragande orsakerna att det vart tvärnit när det gäller Sassa. Att Vanilla gav sig på Zunrize är för mig en gåta eftersom hon var totalt ointresserad av Sassas kattungar. Men det får vi aldrig veta och för mig är det viktigaste att Zunrize inte kommer till skada.
Den familj som får Zunrize får i alla fall en helt underbar katt som har så mycket kärlek att ge. Hon är helt enkelt helt underbar!

av Annette

Kommentera gärna

* = obligatoriska fält